ΔΕΥΑ Βόλβης: Νέοι σωλήνες ύδρευσης στη Νέα Απολλωνία

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 15:25

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης νέων σωλήνων ύδρευσης στη Νέα Απολλωνία, από την Δημοτική Επιχείριση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόλβης (ΔΕΥΑΒ).

Πρόκειται για ένα έργο πνοής για την περιοχή της Νέας Απολλωνίας που αποτέλεσε και πάγιο αίτημα χρόνων για τους κατοίκους της. Η αντικατάσταση του παλιού αγωγού ύδρευσης ο οποίος είναι κατασκευασμένος από αμίαντο, και τροφοδοτεί με νερό τον οικισμό, διασφαλίζει την υδροδότηση της τοπικής κοινότητας.

Στη θέση του οαλιού αγωγού, τοποθετείται ένας πλαστικός αγωγός νέας τεχνολογίας – τρίτης γενιάς- διαμέτρου Φ160 και συνολικού μήκους 2,191 χλμ, ο οποίος είναι απόλυτα ασφαλής  για την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Παράλληλα έχει ξεκινήσει μια σειρά παρεμβάσεων (κατασκευή τεσσάρων φρεατίων εκκενωτών και τεσσάρων φρεατίων αερεξαγωγών), οι οποίες θα συντελέσουν στη σωστή λειτουργία του εξωτερικού υδραγωγείου.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα ικανοποιηθεί τόσο η τωρινή όσο και η μελλοντική ζήτηση σε νερό της ευρύτερης περιοχής

της Νέας Απολλωνίας. Το έργο που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014- 2020», έχει προϋπολογισμό 197.580,65 ευρώ.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store