Απευθείας νερό από τον Αλμυρό στην αφαλάτωση της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 14:57

 «Ιστορική μέρα για το Δήμο μας! Η αξιοποίηση της πηγής του Αλμυρού ποταμού έγινε επιτέλους πράξη! Σήμερα, αντλήσαμε για πρώτη φορά νερό από την πηγή και το οδηγήσαμε στην αφαλάτωση. Η δοκιμαστική λειτουργία της σύνδεσης με τον Αλμυρό ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Προχωράμε, δικαιωμένοι για την επιλογή μας. Μετά από πολύμηνη επίπονη προσπάθεια καταφέραμε να αδειοδοτήσουμε περιβαλλοντικά το έργο και να κάνουμε πραγματικότητα την αξιοποίηση του Αλμυρού με όρους σεβασμού στο περιβάλλον. Η σύνδεση του Δήμου μας με την πηγή του Αλμυρού δεν αποτελεί μόνο κοινωφελές έργο, αλλά πραγματική ανάσα για την καθημερινότητα των οικισμών μας. Συνεχίζουμε να χτίζουμε τα θεμέλια του μέλλοντος, στο παρόν.» δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με αφορμή την πρώτη δοκιμαστική παροχή νερού απευθείας από τον Αλμυρό ποταμό προς τις εγκαταστάσεις αφαλάτωσης της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου.

Καθημερινά πλέον 3000 κυβικά μέτρα νερό θα καταλήγουν στις μονάδες αφαλάτωσης της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου και κατ’ επέκταση τα δίκτυα ύδρευσης στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Το πρωί στον Αλμυρό έγινε η πρώτη δοκιμαστική παροχή νερού απευθείας από τις πηγές του ποταμού προς τις δεξαμενές της ΔΕΥΑΜ και από εκεί προς τη μονάδα αφαλάτωσης μέσω του δικτύου που έχει ολοκληρωθεί. Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου στον Αλμυρό βρέθηκαν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας μαζί με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου Τάσο Λιαδάκη και Γιάννη Βάμβουκα καθώς και τον Διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης Γιώργο Κουγιουμουτζάκη.

Η ΔΕΥΑΜ σε συνεργασία με τον Δήμο Μαλεβιζίου κατάφεραν να ξεπεράσουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις ετών και να πάρουν την άδεια χρήσης για την παροχή των ποσοτήτων νερού που θα καταλήγουν στη μονάδα αφαλάτωσης και από κει στα δίκτυα ύδρευσης.

Για πρώτη φορά η ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου σε συνεργασία με το Δήμο, θα τροφοδοτεί την μονάδα της αφαλάτωσης απευθείας από την πηγή του Αλμυρού ποταμού με 3000 κυβικά μέτρα νερού και όχι από γεωτρήσεις.

Αυτό σημαίνει σημαντική μείωση κόστους για τη ΔΕΑΥΜ, καθώς δεν θα έχει την επιβάρυνση του ενεργειακού κόστους για την άντληση νερού και ταυτόχρονα την εξασφάλιση των απαραίτητων ποσοτήτων νερού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store